Beneteau Oceanis 30.1 – en dröm för familjen? X56
Tillräckligt liten för att vara lätthanterlig men samtidigt otroligt rymlig och med all tänkbar komfort. …
Redaktionen tipsar
X Shore Eelex 8000 – i duell mot känd fossilbåt!
X Shore storsatsar och lanserar en ny modell. Är detta starten på en ny el-epok …
Gör det själv
Täta luckan som ett proffs!
Dropp… dropp… Fixa temporärt. Eller kanske dags att göra det ordentligt? Vi låter experten visa hur dropp tar stopp. För alltid. Häng med!
Hamnen Play
Gott ombord: Grillad marinerad fläskkarré
Vi båtfolk gillar att grilla. Fläskkarré är bra kött att använda. Det brukar också finnas att köpa även i småbutikerna längs kusten. Marinerat kött smakar mer och att lägga köttet i marinad är dessutom en bra förvaringsmetod ombord.
Gott ombord: Sommarsallad för hungriga gastar
En sommarsallad handlar om improvisation. En bit rökt skinka, som är hållbart och användbart ombord, blir en bra bas. Gröna oliver, isbergssallad och en god dressing – krångligare behöver det inte bli. Några hårdkokta ägg skurna som båtar ger den rätta mättnaden för hungriga gastar.
Väderskolan: Vindtabell
Se hamnen.se Väderskolas vindtabell med Uttryck till sjöss, vindstyrka i knop, meter per sekund, det engelska uttrycket och uttrycket på land.
Gott ombord: Soppa för monsunen
Mat och båtliv hör ihop. En god måltid ombord tillhör båtlivets verkliga glädjestunder. Hamnen.se kommer framöver att ge tips om båtmat och inspirera till att laga gott men enkelt i byssan. Först till grytan är Evert Taube. Han kryssade med sin lilla koster “Monsunen” i Bohuslän år 1944. Taube hämtade råvarorna direkt ut havet och resultatet blev så bra att han diktade en visa om soppan som han lagade.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Redaktionen tipsar
Populärt
Ledsen, vi hittade inga inlägg. Försök igen