Bli medlem i Hamnen Plus eller logga in

Beneteau Oceanis 30.1

Beneteau Oceanis 30.1 – en dröm för familjen? X56

Tillräckligt liten för att vara lätthanterlig men samtidigt otroligt rymlig och med all tänkbar komfort. …

Read more

Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant bestå av mindre eller större...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och märklig men med en rejäl...
Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och...

Redaktionen tipsar

X Shore Eelex 8000 – i duell mot känd fossilbåt!

X Shore storsatsar och lanserar en ny modell. Är detta starten på en ny el-epok …

Read more

Gör det själv

Täta luckan som ett proffs!

Täta luckan som ett proffs!

Dropp… dropp… Fixa temporärt. Eller kanske dags att göra det ordentligt? Vi låter experten visa hur dropp tar stopp. För alltid. Häng med!

Hamnen Play

Båtfolk gillar att grilla, men glöm inte marinaden.

Gott ombord: Grillad marinerad fläskkarré

Båtfolk gillar att grilla, men glöm inte marinaden.Vi båtfolk gillar att grilla. Fläskkarré är bra kött att använda. Det brukar också finnas att köpa även i småbutikerna längs kusten. Marinerat kött smakar mer och att lägga köttet i marinad är dessutom en bra förvaringsmetod ombord.

Sommarsallad ombord.

Gott ombord: Sommarsallad för hungriga gastar

Sommarsallad ombord.En sommarsallad handlar om improvisation. En bit rökt skinka, som är hållbart och användbart ombord, blir en bra bas. Gröna oliver, isbergssallad och en god dressing – krångligare behöver det inte bli. Några hårdkokta ägg skurna som båtar ger den rätta mättnaden för hungriga gastar.

Väderskolan: Vindtabell

Se hamnen.se Väderskolas vindtabell med Uttryck till sjöss, vindstyrka i knop, meter per sekund, det engelska uttrycket och uttrycket på land.

Monsunsoppa med torsk.

Gott ombord: Soppa för monsunen

Monsunsoppa med torsk.Mat och båtliv hör ihop. En god måltid ombord tillhör båtlivets verkliga glädjestunder. Hamnen.se kommer framöver att ge tips om båtmat och inspirera till att laga gott men enkelt i byssan. Först till grytan är Evert Taube. Han kryssade med sin lilla koster “Monsunen” i Bohuslän år 1944. Taube hämtade råvarorna direkt ut havet och resultatet blev så bra att han diktade en visa om soppan som han lagade.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag samtycker till att Hamnen.se (Kapten Media AB) hanterar mina uppgifter enligt GDPR. Integritetspolicy.