Bli medlem i Hamnen Plus eller logga in

Beneteau Oceanis 30.1

Beneteau Oceanis 30.1 – en dröm för familjen? X56

Tillräckligt liten för att vara lätthanterlig men samtidigt otroligt rymlig och med all tänkbar komfort. …

Read more

Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant bestå av mindre eller större...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och märklig men med en rejäl...
Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och...

Redaktionen tipsar

X Shore Eelex 8000 – i duell mot känd fossilbåt!

X Shore storsatsar och lanserar en ny modell. Är detta starten på en ny el-epok …

Read more

Gör det själv

Täta luckan som ett proffs!

Täta luckan som ett proffs!

Dropp… dropp… Fixa temporärt. Eller kanske dags att göra det ordentligt? Vi låter experten visa hur dropp tar stopp. För alltid. Häng med!

Hamnen Play

Gott ombord: såser till rökt och grillat

Gott ombord: Såser till rökt och grillat

Gott ombord: såser till rökt och grillatOfta saknar men en god och lättgjord sås till den rökta fisken. Pröva den här örtsåsen och ta vad som finns i båten av gröna kryddor. Avokadoröran är härligt god till grillat kött – och ger dessutom mer smak men mindre fett än aromsmör.

Gott ombord: Sillmackor med Västerviksröra

Gott ombord: Mackor med Västerviksröra

Gott ombord: Sillmackor med Västerviksröra Västervik är huvudstad på Blå kusten. Missa inte Västervikssenapen när du är där, den är god och sötstark. Med lite tur finns den på senapshyllor längs övriga kusten också. Receptet på Västerviksröran med matjessill, dill och senap kom till här.

Gott ombord: Turkisk potatisrätt

Gott ombord: Turkisk potatisrätt med oliver

Gott ombord: Turkisk potatisrättPå Turkiets sydvästkust finns många fina naturhamnar. Men i naturhamnen finns ofta en liten restaurang med några få bord. Maten lagas över öppen eld. Den här potatisrätten serveras ofta.

Mat ombord: Genuatallrik med parmaskinka

Gott ombord: Genua-tallrik med parma

Mat ombord: Genuatallrik med parmaskinkaI Italien serveras ofta parmaskinka, som är saltad och lufttorkad och därmed hållbar i båtsammanhang. Under en kappsegling i italienska Genua uppfanns genuafocken, som inspirerat till denna rätt.

Carianasostpaj

Gott ombord: Carianas ostpaj

CarianasostpajEn specialitet ombord på Cariana, en Shipman 28 från 1978. Då hade nästan inga båtar ugn, vilket är vanligare idag. Men i en “miniugn” som ställs på spislågan kan man både laga mat och baka bröd.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag samtycker till att Hamnen.se (Kapten Media AB) hanterar mina uppgifter enligt GDPR. Integritetspolicy.