Bli medlem i Hamnen Plus eller logga in

Beneteau Oceanis 30.1

Beneteau Oceanis 30.1 – en dröm för familjen? X56

Tillräckligt liten för att vara lätthanterlig men samtidigt otroligt rymlig och med all tänkbar komfort. …

Read more

Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant bestå av mindre eller större...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och märklig men med en rejäl...
Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och...

Redaktionen tipsar

X Shore Eelex 8000 – i duell mot känd fossilbåt!

X Shore storsatsar och lanserar en ny modell. Är detta starten på en ny el-epok …

Read more

Gör det själv

Täta luckan som ett proffs!

Täta luckan som ett proffs!

Dropp… dropp… Fixa temporärt. Eller kanske dags att göra det ordentligt? Vi låter experten visa hur dropp tar stopp. För alltid. Häng med!

Hamnen Play

front1

Väderskolan, del 4: Fronter i teori och verklighet

Genom att titta på molnformationer och barometer går det att med ganska stor sannolikhet förutsäga vädret på kort sikt. Vilken vindriktning blir det sedan en front passerat? Och vilken vindstyrka blir det? Nytt avsnitt i hamnens väderskola.

Väderskolan, del 3: Mer om luftmassor

En karaktäristisk egenskap hos en luftmassa är dess temperaturstruktur. Därför beskriver man ibland en luftmassa genom att jämföra dess temperatur med temperaturen på underlaget som de strömmar över.

Mat_9

Sjön suger – menyförslag för tre dygn ombord

Tycker du att maten ombord är viktig? Även under en kappsegling? Titta då på menyförslagen för tre dygn till sjöss. Det finns två upplägg: en gourmetmeny och en meny för storätare. Enkelt men med finess gäller för båda.

Väderskolan, del 2: Vågor i luften och luftmassor

Väderfenomenen i lufthavet sker på en mängd olika skalor. Många händelser kan liknas vid vågor som sveper fram i höjd- och sidled.

Goda råd i båtköket

Här ger Carina Lernhagen Matz några goda råd för att underlätta ätande och matlagning ombord.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag samtycker till att Hamnen.se (Kapten Media AB) hanterar mina uppgifter enligt GDPR. Integritetspolicy.