Beneteau Oceanis 30.1 – en dröm för familjen? X56
Tillräckligt liten för att vara lätthanterlig men samtidigt otroligt rymlig och med all tänkbar komfort. …
Redaktionen tipsar
X Shore Eelex 8000 – i duell mot känd fossilbåt!
X Shore storsatsar och lanserar en ny modell. Är detta starten på en ny el-epok …
Gör det själv
Täta luckan som ett proffs!
Dropp… dropp… Fixa temporärt. Eller kanske dags att göra det ordentligt? Vi låter experten visa hur dropp tar stopp. För alltid. Häng med!
Hamnen Play
Gott ombord: Seglarnas cheesecake
Det här är en smaskig kaka från Northern Light och seglarparet Deborah Shapiro och Rolf Bjelke. De låter kefir rinna i ett melittafilter och får en krämig god färskost. Men det går lika bra med en burk Gourmetkvarg.
Väderskolan, del 6: Vindar, venturi och vindskjuvning
Vindarna drivs av tryckskillnander. Ju större tryckskillnader, desto kraftigare vindar. Dessutom har vi lärt oss att vinden i en kallmassa är byig, medan den i en varmmassa är stabil. Men även terrängen påverkar vinden. Då luften pressas samman, till exempel i ett sund, kommer vindhastigheten att öka.
Gott ombord: Tomat- och sardellsås till pasta
Visste du att sardell egentligen är filéer av fisken som heter ansjovis? Den fiskas i Medelhavet, saltas och konserveras. Den har, lustigt nog, inget gemensamt med vår ansjovis, som är kryddad skarpsill. Men sardell på burk är bra att ha ombord. Den ger en smaksensation som i den här lättlagade pastasåsen.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Redaktionen tipsar
Populärt
Ledsen, vi hittade inga inlägg. Försök igen