Bli medlem i Hamnen Plus eller logga in

Beneteau Oceanis 30.1

Beneteau Oceanis 30.1 – en dröm för familjen? X56

Tillräckligt liten för att vara lätthanterlig men samtidigt otroligt rymlig och med all tänkbar komfort. …

Read more

Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant bestå av mindre eller större...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och märklig men med en rejäl...
Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt

 Renoveringar kan som bekant...
Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Den må vara liten och...

Redaktionen tipsar

X Shore Eelex 8000 – i duell mot känd fossilbåt!

X Shore storsatsar och lanserar en ny modell. Är detta starten på en ny el-epok …

Read more

Gör det själv

Täta luckan som ett proffs!

Täta luckan som ett proffs!

Dropp… dropp… Fixa temporärt. Eller kanske dags att göra det ordentligt? Vi låter experten visa hur dropp tar stopp. För alltid. Häng med!

Hamnen Play

Gott ombord: smaskig cheesecake

Gott ombord: Seglarnas cheesecake

Gott ombord: smaskig cheesecakeDet här är en smaskig kaka från Northern Light och seglarparet Deborah Shapiro och Rolf Bjelke. De låter kefir rinna i ett melittafilter och får en krämig god färskost. Men det går lika bra med en burk Gourmetkvarg.

Väderskolan del 6 handlar om vindar, venturi och skjuvning.

Väderskolan, del 6: Vindar, venturi och vindskjuvning

Väderskolan del 6 handlar om vindar, venturi och skjuvning.Vindarna drivs av tryckskillnander. Ju större tryckskillnader, desto kraftigare vindar. Dessutom har vi lärt oss att vinden i en kallmassa är byig, medan den i en varmmassa är stabil. Men även terrängen påverkar vinden. Då luften pressas samman, till exempel i ett sund, kommer vindhastigheten att öka.

Gott ombord: lättlagat recept på tomat- och sardellsås till pastan.

Gott ombord: Tomat- och sardellsås till pasta

Gott ombord: lättlagat recept på tomat- och sardellsås till pastan. Visste du att sardell egentligen är filéer av fisken som heter ansjovis? Den fiskas i Medelhavet, saltas och konserveras. Den har, lustigt nog, inget gemensamt med vår ansjovis, som är kryddad skarpsill. Men sardell på burk är bra att ha ombord. Den ger en smaksensation som i den här lättlagade pastasåsen.

Väderskolan del 5 handlar om vindar.

Väderskolan, del 5: Vindar, tryck och turbulens

Väderskolan del 5 handlar om vindar.Hur blåser vinden runt ett lågtryck? Vad innebär väderkartans isobarer? Läs och lär om vindar, tryck och turbulens.

tarna

Skräntärnan hotas av minkar

Skräntärnan är världens största tärna med en vingbredd på 140 cm. Då den under sommaren häckar i kolonier längs med Östersjön är den ett lätt byte för förvildade minkar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag samtycker till att Hamnen.se (Kapten Media AB) hanterar mina uppgifter enligt GDPR. Integritetspolicy.