Carina Lernhagen Matz har gjort en meny för tre dygn till sjöss, som passar in på t ex ÅF Offshore Race som går runt Gotland. Hon har gjort två olika upplägg. En storätarmeny där det viktiga är att bli mätt, som du kan läsa om här, samt en gourmetmeny.
Motto: Enklast tänkbara men ändå inte frystorkade rätter.
DAG 1
Frukost
Risgrynsgröt. Färdiglagad i “korv”, värm i kastrull med tjock botten. Strösocker och kanel till. Smörgåsar med pålägg i tub: kaviar, mjukost med skinka. Korv och ost.
Lunch
Tortellini. Ska koka i tio minuter. Lägg en klick smör på varje samt färdigriven parmesanost. Salta och peppra.
Middag
Pytt i panna. Fryst. Kan värmas i stekpanna eller i ugnen. Krydda extra med salt och peppar.
DAG 2
Frukost
Som första dagen.
Lunch
Champinjonsoppa på burk. Späd med mjölk och gärna grädde. Smörgås till.
Middag
Köttbullar med makaroner. Färdiglagade köttbullar kan värmas i ugn eller stekpanna. Slotts kryddiga ketchup med grön jalapeño sätter bra fart till köttbullarna.
DAG 3
Frukost
Som första dagen.
Lunch
Risotto med frästa baconstrimlor och wokgrönsaker på burk. Blanda ihop och krydda.
Middag
Pastasnäckor med rökt skinka i tärningar, ört-creme fraiche. Svartpeppar på gör susen.
Inköpslista för Storätarmeny klicka på nästa
{mospagebreak}
Inköpslista för Storätarnas meny
Varken ugn eller kylskåp behövs för de här rätterna.
Risgrynsgröt, färdig eller ett paket snabb-gröt
Kaffe och te
Socker och kanel (blanda i en burk)
Bröd
Pålägg
600 g tortellini
Smör
Mjölk
1 burk creme fraiche med örtkrydda
Kelda-grädde
En påse parmesanost
Pytt i panna (fryst)
Champells champinjonsoppa
Köttbullar
Makaroner
Chilisås med jalapeno-krydda
Ris
Bacon
Wokgrönsaker på burk eller frysta
Pastasnäckor 500 g
Skinktärningar
öl, läsk och vatten efter behov.