Det här är en potatissallad för midsommar ombord. Den blir saftig och smaklig tack vare att dressingen hälls på potatisen när den fortfarande är nykokt och varm. Färsk lök är lyxigt och gott finns inte det så kan du ta purjolök istället som är lite mildare än vanlig gul. Glad midsommar!
RECEPT – Potatissallad
drygt 1 kg färskpotatis
1 dl vatten
1 dl vit vinäger
1 dl olja
1 tsk socker
1 tsk salt
finhackad dill, persilja, gräslök
finskuren färsk lök
2 pressade vitlöksklyftor
Borsta och koka potatisen. Blanda vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och socker, hackat kryddgrönt, vitlök och den skurna löken. Blanda. Skiva därefter ner den varma potatisen i skålen med sås. Blanda varsamt.
Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget.