Recept på lasagne för 4 personer som är enkelt att laga till sjöss.
4 personer
Köttfärssås
2 stora gula lökar
2 klyftor vitlök
1 msk paprikapulver
oregano
600 g köttfärs
2 x 500 g tetra krossad tomat
en nypa socker
Salt och peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken samt vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt oregano och paprikapulver. Fräs långsamt i 10 minuter. Höj temperaturen och lägg i köttfärsen och låt den bli genomstekt. Häll på tomatkross, socker. Salta och peppra och låt koka ihop några minuter.
Vit sås
3 msk smör
3 msk mjöl
8 dl standard mjölk
salt och peppar, gärna riven muskot
Gör så här:
Smält smöret och blanda i mjöl. Späd vartefter med mjölk. Koka långsamt utan att bränna i botten. Krydda med salt och peppar och gärna muskot.
Varva vit sås, köttfärssås och lasagne-plattor i smorda aluminiumformar. överst ett lager vit sås och riven ost.
Grädda i ugnen 200° i 45 minuter eller tills pastan är helt mjuk.