Tycker du att maten ombord är viktig? Även under en kappsegling? Titta då på menyförslagen för tre dygn till sjöss. Det finns två upplägg: en gourmetmeny och en meny för storätare. Enkelt men med finess gäller för båda.
Det tar tre dygn att segla Gotland Runt som mest. Och sjön suger. För att orka med alla segelbyten, vara taktiker och vara vaken krävs energi. God mat ger energi och gott humör.
Därför har jag gjort en meny för tre dygn till sjöss, men med två olika upplägg. En gourmé-meny för den som seglar med finsmakare.
Den andra är en storätar-meny där det viktiga är att bli mätt. Självklart ska det smaka bra och lika självklart är att båda menyerna är enklast tänkbara att fixa.
Men i bunkringen finns inget frystorkat. Jag har prioriterat smak och konsistens på maten före vikten på båten. Lycka till i båtköket och i kappseglingen.
Gourmetmeny för finsmakare – klicka här
Storätarmeny – klicka här
Goda råd i båtköket – klicka här
Text: Carina Lernhagen Matz