Gott ombord: Matiga mackor

Gott ombord: Matiga mackor

Redaktionen

Gott ombord: Mackor kan bli en hel måltid.Macka, smörgås, smørrebrød… kärt barn har många namn. Med ordentligt pålägg blir smörgåsen en hel måltid och utmärkt båtmat. I alla fall under gång. Den goda oströran med creme fraiche, basilika och färdigriven ost kan man förbereda i förväg och sedan klicka på brödet när alla är hungriga.

Tunnbrödsrulle med skivad potatis och kaviar är oslagbart. Och pitabrödet är trevligt som variation här med en kesoröra och knaprigt bacon.

RECEPT – Oströra

1 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
2 tsk basilika
2 dl riven ost med smak

Blanda ingredienserna till oströran. Dela bröden och bred smör på. Lägg på skinka och skivad tomat och mal lite svartpeppar över. Lägg oströra på tomaten och sist brödlocket. Färdigt.

RECEPT – Kaviarrulle:

Tunnbröd
Kokt potatis
Kaviar på tub
Gräslök
Smör

Bred smör på ett tunnbröd, det går åt ganska mycket. Skiva kokt kall potatis och tryck ut en rejäl sträng med kaviar ovanpå. Strö på gräslök och rulla ihop. Mums i all sin enkelhet.

RECEPT – Pitabröd med kesofyllning

4 pitabröd
1 pkt bacon

kesoröra:
en liten burk keso
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
1/2 dl hackad persilja
1-2 tsk timjan

Dela baconskivorna och knaperstek. (Ett bra tips är att steka i teflonpanna i ugn.) Blanda ingredienserna till kesoröran. Fyll pitabröden med röran och lägg i några baconskivor. Servera.

Vill du ha fler recept för båtbruk? Det finns i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget.

 

 

 

Redaktionen

Gott ombord: Mackor kan bli en hel måltid.

Kommentarer (0)

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2015_Af_Offshore_Race_Mat_Ingang_puffbild-matlagning_ombord_hamnen

Konsten att laga bra mat utan spill under race