Vi sänder live från Mästarnas Mästare

Vi sänder live från Mästarnas Mästare

Redaktionen

Se Hamnen.se’s livesändningar från Mästarnas Mästare här:

 

 

Alla som vunnit SM i kappsegling i år ska bevisa vem som är bäst i Båstad i helgen 12-13 oktober. Det är 39 team gör upp om den prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare 2013. Hamnen.se sänder live hela helgen i samarbete med Svenska seglarförbundet.

Mästarnas Mästare är en kamp mellan årets svenska mästare i kappsegling samt ett antal wildcards. De inbjudna rorsmännen väljer sin egen besättning, men ska så långt det går använda den besättning som han/hon vann mästerskapet med. Tävlingen seglas med grundomgång, semifinal och final. Alla tävlar i samma båttyp.

Mästarnas Mästare 2013
Hela 40 team gör upp om den prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare 2013 i Båstad nu i helgen, 12-13 oktober.

Mästarnas Mästare är känd för sina publikvänliga race nära land. Men om man inte kan ta sig till Båstad nu i helgen, finns det flera sätt att följa en av årets mest spännande tävlingar. Du kan följa tävlingen via webbTV, livetracking och efteråt via inspelade finaler.

Livesändningar från Mästarnas Mästare 2013

Liksom förra året är Hamnen.se på plats och kommer att livesända alla seglingar på Mästarnas Mästare, både lördag och söndag. Alla race kommer att sändas live med livechatt, så delta med inlägg, åsikter och frågor. Semifinalerna, andra-chansen och final kommer dessutom att spelas in, så att alla kan se dessa även efter tävlingen på Hamnen Play.

Marit Söderström, Stefan Rahm, Mattias Rahm och Hamnen.ses egna Claes Olivecrona ska få träna munlädret hela helgen.Marit Söderström, Stefan Rahm, Mattias Rahm och Hamnen.ses egna Claes Olivecrona ska få träna munlädret hela helgen.

I år kommer fem wildcards att anta utmaningen: Ida Svensson & Rasmus Rosengren (wildcard 29er), Tim Shuwalow (wildcard Nacra) samt Team Berntsson (wildcard matchracing). Fjärde wildcard är Josefine Olsson (sjätteplats på VM i Laser Radial i Kina). Sista wildcard tilldelades Youth America’s Cup gänget med Charlie Ekberg, Niclas Düring och Sofie Düring.

Ida Svensson och Rasmus Rosengren, KSSS, blev silvermedaljörer i 29er i sommarens Ungdoms-VM. Tim Shuwalow har tillsammans med Hanna Klinga haft en framgångsrik säsong i Nacra 17 och nyligen tagits ut till seglingslandslaget, SWE Sailing Team. På Mästarnas Mästare 2013 blir det med ett annat team, då Hanna Klinga dessvärre själv inte kan delta. Team Berntsson tog SM-guld i Matchracing och delar av teamet kommer att segla i Båstad.

 

Racen kan som tidigare år även följas via trackingsystemet TracTrac.

Se bilder från Mästarnas Mästare 2012!

Läs mer om Mästarnas Mästare på Seglarförbundets webbsida!

Klicka på bilden för att se listan över årets deltagare.

Här ser ni vilket team som seglar när i grundomgången.

Redaktionen

racing_bankappsegling_2013_mastarnas_mastare_2013_427848_355012604590506_2076521720_n

Kommentarer (0)

Relaterade artiklar

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MakalosMalgangMM_Ingang_MaskalosMalgangIngang

Makalös målgång i Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MastarnasMastare_Ingang_MastarnasMastareIngang

Närgången livesändning när mästarna gör upp!

racing_havskappsegling_2018_MangeOlssonStipendiet_Ingang_MancgeOlssonStipendIngang

Mange Olsson Priset – och vinnaren är…