Awake – Svenska el-surfarna siktar högt

Gustav Morin

De säljs mest som dyra leksaker till lyxjakter men de svenska ingenjörerna bakom de elektriska brädorna siktar på en bredare på publik.

Att åka wakeboard utan att dras fram av en bränsleslukande motorbåt, att surfa utan vågor eller köra slalom runt bojar och göra volter som en jetski (ståmaskin) utan ljud och avgaser från en ettrig och högvarvig bensinmotor – allt detta är verklighet med en elektrisk surfbräda.

Svenska företaget Awake Boards har tagit fram vad som verkar vara en världsledande produkt på området.

Med 15 anställda som har totalt fokus på att ta fram den bästa produkten på marknaden, enligt deras eget tycke – inte efter vad kunderna primärt efterfrågar – sägs vara melodin och andan i företaget.

Vi vill elektrifiera båtvärlden.

Philip Werner, grundare Awake Boards.

De är uppbackade av en av Danmarks mest välbärgade och tech-intresserade personer. Han sägs också har produktkvalitet och upplevelse i främsta rummet, att produkten ska ge avkastning får komma som en bonus. Det är förklaringen till att gänget har kunnat lägga otaliga timmar på produktutvecklingen av såväl drivlina som brädshape och batteriutvecklingen. Snudd på allt görs in-house.

När Hamnen.se träffar det elektrifierade gänget står det dock snart klart att tekniken som tagits fram inte bara ska komma el-surfare till gagn framöver.

Awake_RAVIK S electric surfboard

Relaterade artiklar

XShore_Eelex_puff_2

X Shore Eelex 8000 – i duell mot känd fossilbåt!

Awake Electric surfboard puff

Awake – vi testar svenska elsurfbrädan!

200929 - Digitala båtmässan avslut

Sveriges första digitala båtmässa drog storpublik!

Pink Gin VI

Makalös superjakt på besök i Stockholm – säljes för…

Kommentarer (0)